RUNNERS OET GRUNNEN

ROPARUN TEAM 298 - ROPARUN 2017 - 3 T/M 5 JUNI

HOME

Het is bijna zover! A.s. zaterdag 3 juni start de Roparun. Volg de Runners oet Grunnen tijdens de run via facebook: @runnersoetgrunnen

Welkom op de website van Team 298H - Runners oet Grunnen. Het eerste Roparun-team van de provincie Groningen! Runners-oet-grunnen.nl is een initiatief van Sjak Kwak.

 

Doelen 

  • Geld inzamelen voor de kankerbestrijding en deelnemen aan de ROPARUN 2017 met een team bestaande uit hardlopers uit de provincie Groningen, gesponsord door bedrijven uit de provincie Groningen.

  • De inloophuizen, instellingen, e.d. die zorg besteden aan patiënten die met kanker te maken hebben (gehad) in het zonnetje  zetten.

  • Ook een beetje reclame maken voor de provincie Groningen. Er gaat immers niets boven Groningen.

Idee

Het idee om mee te doen is ontstaan in 2014. Sellingen werd toen verkozen, als één van de tien mooiste doorkomststeden op de route van Hamburg naar Rotterdam. Deze route komt bij de Hasseberg in Sellingen (gemeente Vlagtwedde) ons land binnen.

De verkiezing is door de Stichting Roparun beloond met een bedrag van € 10.000,--, te besteden aan instellingen in de regio die zich bezig houden met de kankerbestrijding.

Het inloophuis De Nardusbloem in Musselkanaal en het Beatrix kinderziekenhuis van het UMCG in Groningen hebben beide een deel van de prijs in ontvangst mogen nemen.

Bij de uitreiking van de prijs door burgemeester Leontien Kompier van Vlagtwedde, bleek, dat de Stichting ROPARUN geen adressen heeft in het noorden van ons landje om schenkingen aan te doen.

Aan het laatste moest verandering komen, zo vonden wij toen en meedoen aan de Roparun kon hiervoor een belangrijke bijdrage zijn. Met de opbrengst van de estafetteloop ondersteunt de Stichting jaarlijks ca. 200 instanties.

 

Foto: Burgemeester reikt Roparunprijs uit aan De Nardusbloem en Beatrix kinderziekenhuis 24 maart 2014
v.l.n.r.: Geert Luth , voorzitter van buurtvereniging De Hasseberg,  Jacobien Mansholt van Vrienden Beatrix Kinderziekenhuis, Wethouder Seine Lok, Arie Wezemer, voorlichter Roparun, Burgemeester Leontien Kompier,
Wilma de Lange, inloophuis De Nardusbloem, Sjak Kwak van Loopsport Sellingen.

Het is zover!

In 2017 gaat Groningen meedoen met een team. De teamcaptain in spé stond langs de route in Sellingen en was meteen enthousiast. Hij is inmiddels gestart met het samenstellen van zijn nieuwe team. De eerste runners hebben al toegezegd.

Het team bestaat volledig uit inwoners uit de provincie Groningen. De teamcaptain in spé kent heel veel lopers in de provincie en polst of ze het leuk vinden om mee te doen.

Hij hoopt dat het bedrijfsleven uit de hele provincie het nieuwe team wil sponsoren om zo nog meer geld op te halen voor dit mooie doel!

 

TEAMCAPTAIN SJAK KWAK

 
Foto: Teamcaptain Sjak Kwak in de versierde Hassebergerweg, tijdens Roparun  (bron: roparun.nl)